Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Kale Grubu'ndan Bandırma'ya savunma sanayi yatırımı

Kale Grubu

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, merkezi Çanakkale'de bulunan KALE Grubu'nun, Bandırma'ya savunma sanayi yatırımı yapacağını açıkladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, merkezi Çanakkale’de bulunan KALE Grubu’nun, Bandırma’ya savunma sanayi yatırımı yapacağını açıkladı. Mirza, Kale Grubu’nun, Bandırma’da, eski Kalefleks Fabrikası’nın arkasındaki 640 bin metre karelik yerde yapılacak yatırımda insansız hava araçları başta olmak üzere çeşitli üretimler gerçekleştirileceğini, bu tesiste 7 bin işçinin çalışacağını belirtti.
Bandırma Ticaret Borsası’nın meslek odası başkanlarıyla kentin önemli sorunlarını görüşmek üzere yaptığı toplantıda konuşan Mirza, Bandırma’nın, 1950’li yıllardan beri süregelen il olma sevdasından vazgeçmemesi gerektiğine de dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Bandırma, Balıkesir ilindeki kurumlar vergisinin % 7,5 gelirler vergisinin ise % 30’unu ödüyor. Çok önemli bir limana ve sanayiye sahip. Aynı zamanda havacılar kenti olup, üniversitesine kavuşmak üzere bulunuyor. Bandırma’nın, tüm dinamikleriyle el ele vererek ve ‘Bandırma Partisi’ gibi hareket ederek çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false